VAŘENÍ V PARNÍM HRNCI:

ČEVAPČIČI V PARNÍM HRCI

ČEVAPČIČI V PARNÍM HRCI
SUROVINY: Mleté maso, sůl, pepř, hladká mouka, hořčice, brambory, pórek, petrželová nať. POSTUP: Spojíme maso, sůl a pepř na pomoučeném prkénku. Utvoříme váleček, ze kterého nakrájíme šišky silné jako prst (možno udělat i kuličky) a obalíme v mouce. Brambory oloupeme, rozkrájíme dle...

—————

KRÁLÍK NA TYMIÁNU V PARNÍM HRNCI

KRÁLÍK NA TYMIÁNU V PARNÍM HRNCI
SUROVINY: Králík (já jsem použila zadní běhy), tymián, bokový list, nové koření, česnek, cibule, kořenová zelenina (nemusí být), špek, lžičku octa, bramory.  POSTUP: Králíka prošpikujeme a naložíme do marinády, kterou jsme připravili z vody, octa, soli, koření, česneku, 1/2 cibule...

—————

KUŘECÍ PRSA S HERMELÍNEM V PARNÍM HRNCI

KUŘECÍ PRSA S HERMELÍNEM V PARNÍM HRNCI
SUROVINY: Kuřecí prsa, snítka rozmarýnu, brambory, mražená zelenina dle chuti, hermelín, cherry rajčata, pažitka, máslo.  POSTUP: Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, vložíme do nádoby, poklademe rozmarýnem a dáme vařit na 30min. Za 5min, přidáme osolené brambory. K bramborám přidáme za 15min....

—————

KUŘECÍ PRSA S RÝŽÍ V PARNÍM HRNCI

KUŘECÍ PRSA S RÝŽÍ V PARNÍM HRNCI
SUROVINY: Kuřecí prsa, kari koření, italské koření, sůl, rýže, cibule, hřebíček, máslo, papriky (červenou, žlutou, zelenou), zakysanou smetanu, smetanu na vaření, rajče a okurku na zdobení. POSTUP: Kuřecí prsa naklepeme, posolíme, okořeníme a necháme odležet. Rýži nasypeme do nádoby na...

—————

KVĚTÁK S VOLSKÝM OKEM V PARNÍM HRNCI

KVĚTÁK S VOLSKÝM OKEM V PARNÍM HRNCI
SUROVINY: Květák, vejce, pórek, sůl, pepř, brambory, cherry rajčata, petrželová nať, máslo. POSTUP: Do nádoby (č.1) vložíme oloupané nakrájené brambory a nastavíme na 25min. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a vložíme do samostatné nádoby (č.2). Tuto po...

—————

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA S DROŽDÍM A VEJCI V PARNÍM HRNCI

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA S DROŽDÍM A VEJCI V PARNÍM HRNCI
SUROVINY:  Květák, sůl, máslo,  malou cibuli,  droždí, 2 vejce, pórek.  POSTUP: Do mísy na rýži dáme nadrobno rozebraný květák, zalijeme vodou a osolíme, dáme na mísu č.1, nastavíme na 35min. Na pánvi sesklovatíme na másle cibuli, přidáme rozdrobené droždí...

—————

LOSOS S ŘAPÍKATÝM CELEREM V PARNÍM HRNCI

LOSOS S ŘAPÍKATÝM CELEREM V PARNÍM HRNCI
SUROVINY: Filety z lososa, limetka, sůl, máslo, řapíkatý celer. POSTUP: Filety osolime a necháme odležet (cca 1/2 hodiny). Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na malé dílky, brambory oloupeme, nakrájíme a vložíme do nádoby č.2. Dáme vařit asi na 25min. Do nádoby č.3 vložíme celer, tuto nádobu...

—————

ROŠTĚNÁ SE ŠPENÁTEM, BRAMBOR KNEDLÍK V PARNÍM HRNCI

ROŠTĚNÁ SE ŠPENÁTEM, BRAMBOR KNEDLÍK V PARNÍM HRNCI
SUROVINY:  Hovězí roštěná, sůl, pepř, česnek, cibule, hořčice, mražený listový špenát, bramborový knedlík v prášku, máslo, hladká mouka, voda. POSTUP:  Maso omyjeme naklepeme tupou stranou nože, vetřeme sůl, pepř, utřený česnek se solí a hořčici, necháme odložetet...

—————

VEPŘOVÝ KOTLET S LISTOVÝM ŠPENÁTEM V PARNÍM HRNCI

VEPŘOVÝ KOTLET S LISTOVÝM ŠPENÁTEM V PARNÍM HRNCI
SUROVINY: Vepřový kotlet, olivový olej, sůl, pepř, jarní cibulka, brambory, listový špenát, česnek, paprika. POSTUP: Kotlety naklepeme, lehce potřeme olivovým olejem, posolíme, opepříme a necháme odpočinout, vložíme do nádoby poklademe jarní cibulkou a spustíme menu na maso (caa:30min.)....

—————

VEPŘOVÝ KOTLET S RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU V PARNÍM HRNCI

VEPŘOVÝ KOTLET S RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU V PARNÍM HRNCI
SUROVINY: Vepřové kotlety, plátky eidamu, sůl, pepř, česnek, čerstvá růžičková kapusta, brambory, kmín, cibulka, máslo. POSTUP: Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme po obou stranách utřeným česnekem. Vložíme do spodní nádoby a nastavíme na 30min. Po 5min. přidáme nádobu s...

—————

ZELENINOVÁ POLÉVKA S OVESNÝMI VLOČKAMI V PARNÍM HRNCI

ZELENINOVÁ POLÉVKA S OVESNÝMI VLOČKAMI V PARNÍM HRNCI
SUROVINY: Libovolná zelenina (já jsem použila košťál z brokolice), brambory, mrkev, květak, jemné ovesné vločky (Emco), jarní cibulku, česnek, čerstvou majoránku, sůl. POSTUP: Zeleninu nakrájíme nadrobno, dáme do misky na rýži, patřičně zalijeme vodou, (voda se během vaření nevypaří), osolíme,...

—————